DREVJAKT & VAKJAKT

På Skårsjö har vi två olika varianter av klövviltsjakt, dels ”drevjakt” och ”vak & smygjakt”.

Varje år arrangeras ett antal större jakter på dovhjort, vildsvin, rådjur och älg. Under dessa jakter använder vi oss av hundar i drevet för att skapa rörelse bland djuren och fler skottmöjligheter för passkyttarna. Drevjakterna lämpar sig för grupper om 10 – 12 personer.

Drevjakten kan se ut så här: Vi samlas för frukost och genomgång i vårt frukostrum, hundar och drevfolk inberäknade. Efter ett par såtar intas lunch varefter jakten fortsätter till mörkret faller på. Lunch ingår alltid i våra jakter och intas i frukostrummet eller ute i skogen, beroende på vilken gård vi jagar. Efter avblåst jakt samlas vi alla på gårdsplanen för genomgång av dagen.

Vak & smygjakten erbjuder dovhjort, vildsvin och rådjur för avskjutning. Våra gårdar har olika områden där jakten kan genomföras, antingen från torn eller enklare vakplatser. Denna jaktform passar för grupper om 4 – 6 personer.

Ett annat alternativ är att jägaren får sig ett område tilldelat där han/hon får röra sig fritt. Detta kräver mer av jägaren men kan erbjuda många spännande upplevelser och goda möjligheter att fälla ett vilt.

Låter detta spännande? Tveka inte att höra av Er med förfrågan om tider och priser. Oskar berättar gärna mer om vilka olika möjligheter det finns att skräddarsy något som passar just Er! Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi till er inom kort.

Undertecknad lovar att göra sitt yttersta för att det ska blir en spännande och upplevelserik dag för alla Er som väljer att lägga er jakt, konferens eller aktivitet här hos oss på Skårsjö Gård!